Qe ndihma te jete me e dobishme fondacioni ka disa projekte qe te mbeshtese femijet, familjet, te semuret dhe te vejat.

Edukimi
Fish mbeshtet disa femije ne shkollat e veriut te Shqiperise. Ato jane te motivuar te shkojne ne shkolle, por financat (materialet shkollore) jane nje sfide per prinderit. Ne i mundesojme materiale shkollore. >>>

Urgjenca
Nganjehere njerezit jane ne nje nevoje te deshperuar. FISH ka nje buxhet te vecante qe u jep ne situate ku nevoja eshte shume e larte. >>>

Mjedisi
Kudo ne Shqiperi shikon shume mbeturina. Ne do te kujdesemi per natyren e Perendise dhe do organizojme aktivitete te ndryshme qe te ndryshojme sjelljen, ti tregojme per ndikimin e qeseve plastike ne mjedis dhe per pergjegjesine e te gjitheve. >>>

Evente / Ngjarje
Fish organizon evente te ndryshme sebashku me organizata te tjera me tema te caktuara. >>>

Paketat ushqimore
Nga viti 2010 FISH ka ndihmuar shume familje me ushqim. Pershkak se ushqimi merr perqindjen me te madhe te buxhetit familjare ne Shqiperi. Te vejat jane nje kategori e vecante, ne i ndihmojme me paketa ushqimore cdo muaj por gjithashtu organizojme aktivitete te ndryshme sepse shume nga ato ndihen vetem. >>>

Dihmat material
Me partner (nder)kombetare ne mund te ndihmojme duke siguruar material (te perdorura). Mund te jene tesha, mobilje apo materiale shkollore. >>>

Nenat dhe kujdesi foshnjore
Shumica e të rinjve shqiptarë nuk flasin për seksualitetin. Shume nga nenat e reja nuk kane informacion cfare do te ndodhe ku femija do te vije. Per kete arsye fondacioni ofron ndihmen e tij falas dhe keshilla per nenat dhe femijet. >>>

Sherbesa e rruges
Ne dimer ushqimi eshte me sfide se sa ne stinet tjera. Prandaj vullnetaret pergatisin ushqim dhe dalin ne rruge dhe ne vende ku grate mund te jene duke kerkuar lemoshe, burrat jane duke pritur per nje pune apo duke kerkuar dicka ne mbeturina. >>>